La fal·làcia de Carmen Vela: Recerca de qualitat baixant un 22.5% els pressupostos en R+D

06-12-2012 C. Rentero

La Secretaria d’Estat per la recerca, desenvolupament i innovació Carmen Vela a publicat aquesta setmana a la revista Nature un article amb missatges contradictoris sobre la política científica a seguir (http://www.nature.com/news/turn-spain-s-budget-crisis-into-an-opportunity-1.10770).

 

Malgrat el govern insisteix en un canvi cap a la societat del coneixement com a font de riquesa del país, seguint la pauta de la gran majoria d’analistes nacionals i internacionals, cada moviment que es fa des del govern va en direcció radicalment oposada a aquest objectiu. La disminució d’un 22.5% el pressupost en investigació per aquest any (més d’un 33% si es mira des de l’inici de la crisi) i la intenció de mantenir una investigació d’”excel·lència” són dues accions que no es poden donar alhora.

 

Uns mesos abans, al febrer, ja es veia venir la incoherència en les línies directrius de la política científica a Espanya, com remarcava Amaya Moro-Martín al seu l’excel·lent article també a Nature (http://www.nature.com/news/spanish-changes-are-scientific-suicide-1.10027).

Imagen de seguimiento